Światowy Dzień Oceanów – warsztaty dla przedszkolaków

Z okazji Światowego Dnia Oceanów przedszkolaki z Niepublicznego Żłobka i Przedszkola „Świat Dziecka” w Siewierzu uczestniczyli w pogawędce i warsztatach dotyczących ochrony środowiska morskiego i dzikiej przyrody. Zajęcia te były doskonałą okazją, aby przypomnieć sobie w jaki sposób chronić zasoby wodne naszej planety w czasach, gdy dotyka je szereg problemów takich jak zanieczyszczenie, przełowienie i zmiany klimatu.
W tym dniu, tj. 11.06.2021 r. grupa Smerfów i Skrzatów w/w przedszkola bardzo chętnie samodzielnie wykonywała morskie zwierzęta tj. ryby, rozgwiazdy, ośmiornice, koniki morskie. Podczas zajęć przedszkolaki kreatywnie wykorzystywali skrawki tapet w różnych wzorach, kolorach, a nawet strukturach nadając tapetom drugie życie. Powstały fantastyczne zwierzątka morskie, a ich autorzy zaskoczyli nas kreatywnością i twórczym podejściem do zadania.
Dziękujemy wszystkim wspaniałym uczestnikom za cudowną atmosferę i twórczą zabawę, która zaowocowała w te pięknie udekorowane zwierzęta morskie. Zresztą zobaczcie sami!